Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Blog | Een patent op een goed huwelijk, wat een uitvinding! | EP&C

een patent op een goed huwelijk, wat een uitvinding!.pngHoe gelukkig te blijven in een goed huwelijk? De bladen staan vol tips. Maar uiteindelijk is het natuurlijk heel persoonlijk. Ieder mens is uniek en heeft andere behoeftes. Dus een patent op een goed huwelijk? Hoewel ik al vele jaren gelukkig ben met mijn eigen vrouw, moet ik concluderen dat een patent op een goed huwelijk niet bestaat. In figuurlijke zin dan.

Hij bestaat!

Want ‘letterlijk’ bestaat dit wel. Een dame uit Doetinchem heeft in 2003 een patent gekregen op ‘Werkwijze voor het verkrijgen van een goed huwelijk, alsmede specifieke producten die verkregen worden volgens deze werkwijze’. We lezen in het patent hoe twee personen met elkaar zouden moeten omgaan om tot een gelukkig huwelijk (het product dat wordt verkregen) te komen.

Waardeloos octrooi

Gekkigheid natuurlijk, want in de rechtbank is dit octrooi geen stuiver waard. Waarom niet? Het is niet nieuw, inventief en industrieel toepasbaar.

Verbodsrecht

Daarnaast, als je een patent ziet als een verbodsrecht: je kunt een ander verbieden de markt op te gaan met jouw uitvinding. In het geval van een ‘goed huwelijk’: kun je anderen dan verbieden om liefdevol getrouwd te zijn? Maar … misschien wil je iedereen juist een gratis licentie geven!

Verlopen

Gelukkig is het patent niet meer geldig en kunnen we met een gerust hart ‘lief, energiek, nauwkeurig, positief’ en nog veel meer zijn. En laten we hopen dat het verlopen van het patent nr. 1023816 niet model staat voor het liefdesleven van de patenthouder in Gelderland.

 

New Call-to-action

Onderwerpen: OCTROOI, ALGEMEEN