Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Blog | EP&C-cliënt Lightyear lanceert: de auto van de toekomst | EP&C

EP&C-CLIËNT LIGHTYEAR LANCEERT: DE AUTO VAN DE TOEKOMSTVroeg opstaan voor een cliënt komt geregeld voor in huize Blokhuis. Maar hoewel vanmorgen de wekker iets voor half zes af ging, had ik het dit keer wat gemakkelijker dan anders: via een livestream kon ik getuige zijn van een belangrijk moment voor onze cliënt Lightyear. Zij hebben vanmorgen, net na zonsopkomst, het eerste rijdende prototype van hun revolutionaire auto aan de wereld gepresenteerd.

En wat is hij mooi!!

Net als bij alle auto’s zullen de meningen over het uiterlijk wel verdeeld zijn (en blijven), maar ik kan het wel waarderen. Maar als werktuigbouwer en autoliefhebber word ik vooral blij van de technologie die achter die vloeiende lijnen schuil gaat.

rijden op zonnekracht

Bij Lightyear hebben ze heel goed begrepen waarom ik nog steeds een verstokte hybride-rijder ben. Elektrisch rijden is fantastisch – stil, schoon, lekker vlot optrekken. Maar in het huidige systeem is 100% elektrisch rijden gewoon nog te onhandig voor veel mensen. Op één acculading kom je niet zo ver, en als je dan een laadpaal gevonden hebt, is het nog maar afwachten of hij niet al bezet is, of gewoon stuk.

Het meest in het oog springende van de Lightyear One zijn wellicht de zonnecellen die in de auto geïntegreerd zijn. Daarmee worden de accu’s bij stilstand en tijdens het rijden bijgeladen. Maar dat is maar een deel van wat de auto zo slim maakt.

GEHEEL NIEUW ONTWERP

De auto is namelijk geheel opnieuw ontworpen, met als belangrijkste uitgangspunt dat hij zo efficiënt mogelijk moest worden. Als je weinig energie nodig hebt om van A naar B te komen, kun je volstaan met een kleine accu, die snel en eenvoudig op te laden is.  De Lightyear One heeft daardoor geen laadpaal nodig. Een eenvoudig 220V-stopcontact met een huis-tuin-en-keuken verlengsnoer volstaat. Kijk, dat is nog eens een stap vooruit!

Deze benadering brengt de nodige technische uitdagingen met zich mee, die leiden tot allerlei innovaties. Zo heeft de auto in ieder wiel een aparte, geïntegreerde motor. Ook aan de aerodynamica is veel aandacht besteed, zoals bijvoorbeeld te zien is aan de kappen over de bovenste helft van de achterwielen.

EERSTE STAP

Met de presentatie van het rijdende prototype is vanmorgen een belangrijke stap gezet in een grote verandering ten aanzien van onze mobiliteit: je kunt gaan waar je wilt, zonder zorgen over dat jouw mobiliteit de planeet ernstige schade toebrengt.

Als EP&C staan we achter de missie van de mensen van Lightyear, en we zijn er trots op dat we hen mogen helpen bij het bereiken van hun doelen. Baanbrekende innovaties die de wereld weer een stukje beter maken in combinatie met ambitieus ondernemerschap, daar dragen we graag ons steentje aan bij.

VEEL SUCCES

@TeamLightyear: Heel veel succes met de komende uitdagingen! Maar geniet vandaag eerst even van het bereiken van deze indrukwekkende mijlpaal – maak er een mooi feestje van. Enne… wij zijn altijd in voor een testritje…

Onderwerpen: OCTROOI, ALGEMEEN