Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Blog | Ook reiskoffer wordt smart | Octrooibureau EP&C

Ook_reiskoffer_wordt_smart.jpg

De reiskoffer anno nu bergt niet alleen kleding en spullen op. Het is een reismakker die zichzelf op verzoek weegt en die zijn locatie weergeeft in een app. Bovendien kun je er je smartphone, tablet of camera mee opladen.

De apps die verschillende fabrikanten van de nieuwe generatie reiskoffers ontwikkelen geven daarnaast allerlei vormen van reisinformatie. Zoals de weersomstandigheden op de plaats van bestemming en de reisschema’s van openbaar vervoer ter plaatse, inclusief eventuele vertragingen op de luchthavens.

Spoorloos verdwijnen

De belangrijkste drijfveer voor innovatie was toch vooral het gegeven dat wereldwijd jaarlijks zo’n 25 miljoen koffers voor korte of langere tijd spoorloos verdwijnen op luchthavens, stelt Bluesmart, een van de producenten van slimme koffers. De combinatie met GPS maakt het voortaan mogelijk om altijd te zien waar de koffer zich bevindt.

Openen en afsluiten

Het openen en afsluiten van de innovatieve koffers gaat voortaan niet meer via een code of sleuteltje, maar met dezelfde bijbehorende app die ook waarschuwt als je je koffer bijvoorbeeld onbeheerd achterlaat. Een accu in de koffer zorgt voor het opladen van smartphones, tablets en camera’s als er onverhoopt even geen stopcontact in de buurt is.

Verhuur

De innovaties lijken de gelikt ogende slimme koffers van onder andere Bluesmart en startup Radenniet veel duurder te maken dan traditionele reiskoffers. Daarnaast worden businessmodellen ontwikkeld voor de verhuur van slimme koffers in plaats van verkoop. De koffers worden dan thuisbezorgd en weer opgehaald.

Onderwerpen: ALGEMEEN, INNOVATIE