Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Blog | Zwevende speakers en bomen in huis | Octrooibureau EP&C

Zwevende_speakers_en_bomen_in_huis.jpg

Gewoon omdat het kan, want het dient verder geen enkel doel. Just for the fun of it. Met dat idee zijn een zwevende bluetooth speaker en een zwevend bonsaiboompje ontworpen.

De als een vliegende schotel draaiende en zwevende speaker is onder de naam Air2 (spreek uit air squared) te koop in de reguliere internationale webwinkels. Het geluid is volgens kenners niet beter dan dat van heel gemiddeld presterende reguliere bluetooth speakers. Maar fascinerend is het wel, een ufo in de huiskamer, voor circa 200 USD.

Magnetische velden

Een minstens zo bizar ontwerp dat gebruikmaakt van de kracht van magnetische velden is het zwevend bonsaiboompje dat onder de naam Air Bonsai op de markt komt. Het idee is van het Japans bedrijf Hoshinchu dat via een uiterst succesvol crowdfundproject geld vergaarde voor de financiering. Daarmee kunnen nu voortaan niet alleen vogels, maar ook planten vliegen.

Lavasteen

Air Bonsai biedt de keuze tussen een bol van mos of van lavasteen, die door het magnetisch veld van een onderstel van keramiek blijft zweven. De set zonder boompje komt op zo’n 200 USD. De koper kan er dan zelf vegetatie naar eigen keuze op aanbrengen. Inclusief een origineel Japans bonsaiboompje komt de zweefset op circa 500 USD. 

Onderwerpen: Werktuigbouw, ELEKTROTECHNIEK, INNOVATIE