Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Inktloze printer bespaart geld en milieu

Inktloze printer bespaart geld en milieu.jpgNooit meer gedoe met dure cartridges of toner die ineens op is. Een aan de TU Delft ontwikkelde technologie brengt de inktloze printer binnen handbereik. Ook het milieu profiteert.

De technologie voor de printer zonder inkt is ontwikkeld door twee studenten van de TU Delft, die inmiddels afgestudeerd en wel het bedrijf Inkless hebben opgezet om hun innovatie op de markt te brengen. De inktloze printer brandt letters op papier. Voor dit carboniseren van papier heeft het bedrijf een proces ontwikkeld dat print door inbranden zonder dat de printer door het papier heen brandt. Volgens Inkless levert de nieuwe techniek een voldoende zwarte print die ook nog eens permanent is.

Resolutie en printsnelheid

De technologie is in meerdere octrooien vastgelegd. Er bestaan al wel inktloze thermische printtechnieken, zoals voor kassa- en statiegeldbonnetjes, maar die kwaliteit is onvoldoende om reguliere printers te vervangen. Bovendien vervagen die prints snel. Volgens Inkless evenaart de nieuwe techniek de kwaliteit van conventionele printers, ook qua resolutie en printsnelheid.

Veel milieuvoordeel

Inkless kan tekst, beeld en graphics printen op papier, labels en oppervlakten van verpakkingen. Daarom denkt het bedrijf naast de kantoren- en consumentenmarkt ook aan het bedienen van andere grote markten zoals coding & marking. Omdat de techniek van Inkless consumables als cartridges en toners overbodig maakt biedt de uitvinding behalve gemak en mogelijke kostenbesparingen ook veel milieuvoordeel op. De productie van cartridges en inkt vergt veel energie en veroorzaakt afval en schadelijke emissies.

Onderwerpen: OCTROOI, UITVINDING, INNOVATIE