Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Blog | Evacuator redmiddel uit brandende hoogbouw | Octrooibureau EP&C

Evacuator_redmiddel_uit_brandende_hoogbouw.png

Het Nederlandse bedrijf Evacuator Worldwide brengt onder de naam Evacuator een redmiddel op de markt dat personen vanaf brandende hoogbouw naar beneden brengt. De bedenkers werden geïnspireerd door de beelden na de terroristische aanslag op de Twin Towers.

De Evacuator hangt bovenin een gebouw en kan met een haspel aan een stalen kabel vier, acht of zestien personen in veiligheid brengen langs de buitenzijde. Hiervoor is geen elektriciteit vereist, de lier brengt personen in een harnasachtige constructie abseilend omlaag met een snelheid van een meter per seconde. Voorwaarde is uiteraard wel dat de ramen of balkondeuren bovenin het gebouw open kunnen.

Eenvoudige oplossing

De producent voorziet toepassingen voor het product in flats maar ook in andere gebouwen tot 300 meter hoogte zoals boorplatforms, cruiseschepen, verkeerstorens en windmolens. “Na 9/11 en vele andere tragische gebeurtenissen bleef het ons verbazen dat een eenvoudige oplossing om te evacueren van grote hoogtes uitbleef. Ons product voorziet hierin”, aldus Evacuator Worldwide.

Wereldwijd dealernetwerk

Het idee voor het redmiddel is doorgerekend, gemodelleerd en getest door een Eindhovens engineeringbedrijf. Inmiddels is de Evacuator goedgekeurd door het Duitse instituut DEKRA en voor 33 Europese landen gecertificeerd. Ook is er een wereldwijd dealernetwerk opgezet.

Onderwerpen: OCTROOI, Werktuigbouw