Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Blog | Interac­­tief spijker­­jasje bedient smartphone | EP&C

Interactief-spijkerjasje-bedient-smartphone   .jpg

Google en Levi’s brengen een denim jasje op de markt dat fungeert als een touchscreen. Dé oplossing voor fietsers die niet zonder de functies van hun smartphone kunnen.

De drager van het spijkerjack kan zijn mobieltje bedienen met tikken en swipen op speciaal daarvoor bestemde plekken op het kledingstuk. Op die plaatsen zijn geleidende metaallegeringen door de stof geweven die de aanrakingen registreren en doorgeven aan de mobiele telefoon. Het jasje is daarmee een afstandsbediening met touchscreen.

Route inplannen

Swipen over de arm speelt bijvoorbeeld het volgende nummer in een playlist af en een korte tik zet de pauzeknop in werking. Op vergelijkbare manieren, bijvoorbeeld door figuren te ‘tekenen’ op de stof, kun je andere instructies geven zoals een route inplannen of meldingen voorlezen. Kleding met sensoren bestaat al, de innovatie van dit spijkerjasje is dat het als touchscreen werkt. De technologie is ontwikkeld door Google onder de naam Jacquard. Het bedrijf gaat de connectieve en interactieve stof ook aan andere kledingmerken leveren.

Gewoon in de wasmachine

Het denim jack van Levi is het eerste product dat dit jaar op de markt komt. Project Jacquard voorziet dat het aantal functies van de aanraakgevoelige stof steeds verder zal toenemen. Het Levi’s-jasje gaat 350 USD kosten. Het jasje kan gewoon in de wasmachine, want de tag met elektronica waarmee het ook oplaadt is eenvoudig te verwijderen.  

Onderwerpen: ALGEMEEN, UITVINDING, INNOVATIE