Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Blog | Knock knock, andere zender graag! | Octrooibureau EP&C

Knocki.jpgTerug naar de tamtam. Een eenvoudig apparaatje verandert een wand of tafel in een afstandsbediening. Klop- en tikpatronen sturen vervolgens apparaten via wifi aan.

Niet-akoestisch

De sensoren in het apparaatje herkennen de klopsignalen vanaf het gehele oppervlak waar de Knocki aan bevestigd is. Het maakt niet uit of de tikken hard of zacht worden gegeven. De sensoren werken niet-akoestisch en ze zijn zo slim dat ze andere activiteiten aan het oppervlak wegfilteren. De Knocki blijft dus ook functioneren als die aan de onderzijde van een druk gebruikte ontbijttafel is bevestigd. Het slimme oppervlak blijft ook als afstandsbediening functioneren als de smart phone, waarmee de app is geactiveerd, uit staat of afwezig is.

Veiligheidsklep

Het aantal in te voeren codes is onbeperkt. Ze kunnen bestaan uit een eenvoudige reeks van een of meer tikken. Maar er zijn ook ingewikkelder combinaties te bedenken. Bijvoorbeeld twee serietjes van drie tikken met daarna een enkele reeks dubbele tikken, als extra veiligheidsklep voor bepaalde functies zoals het openen van de kluis.

Playlists

Knocki werkt samen met een groeiend aantal smart home platforms en software, zodat er steeds meer slimme apparaten aan te koppelen zijn. Naast voor de hand liggende functies als bedienen van tv of verlichting zijn bijvoorbeeld ook de playlists van Spotify met tafel- of wandtikken te bedienen, pizza’s of Ubertaxi’s te bestellen en deuren te openen of sluiten. Het apparaat is eind 2016 op de markt en gaat circa zeventig euro kosten, inclusief verzending.

Onderwerpen: UITVINDING, INNOVATIE