Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Blog | Passagiers vliegen achteruit in nieuw plan | Octrooibureau EP&C

Passagiers_vliegen_achteruit_in_nieuw_plan.jpg

Het plan om vliegtuigstaanplaatsen in te voeren voor korte vluchten komt om veiligheidsredenen maar niet van de grond. Zodiac Aerospace, de grootste toeleverancier voor de luchtvaart ter wereld, heeft een nieuwe list bedacht om meer passagiers in een vliegtuig te persen.

Het Franse bedrijf heeft octrooi aangevraagd op een ontwerp voor vliegtuigstoelenrijen waarbij de passagiers om en om achterstevoren zitten. De passagiers kijken elkaar dus in feite permanent aan in die opstelling. Het nieuwe ontwerp zorgt ervoor dat een vliegtuig met 250 stoelen voortaan 35 tot 40 stoelen extra kan herbergen. Dat zou de kosten verder moeten drukken.

Innovatieve toepassingen

Zodiac Aerospace is marktleider als leverancier van systemen en ontwerpen voor vliegtuigen, met wereldwijd 30.000 medewerkers in dienst. Het bedrijf brengt vrijwel permanent innovatieve toepassingen voor de luchtvaart op de markt, variërend van nieuwe toiletsystemen en comfortabele slaapplaatsen voor de crew tot elektronische systemen. Het is niet bekend of er daadwerkelijk interesse is voor het nieuwe stoelenplan.

Onderwerpen: OCTROOI, Werktuigbouw, INNOVATIE