Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Blog | Bellen met je vingertoppen | Octrooibureau EP&C

bellen-met-je-vinger.jpgEen telefoongesprek voeren met je ene vinger tegen je oor en je andere vinger bij je mond. Terwijl je smartphone gewoon in zak of tas blijft. Beengeleiding maakt het mogelijk.

Onder de naam Sgnl komt een armbandje op de markt dat mensen via bone conduction oftewel beengeleiding laat telefoneren. Met je vinger tegen je oor en een andere vinger bij je mond.

De techniek in de armband stuurt een signaal door de vingers die trillingen veroorzaken. Deze trillingen worden vervolgens weer vertaald in echte geluiden op het moment dat ze het oor bereiken. Andersom zet de techniek de stem weer om in trillingen.

Bluetooth

De Sgnl moet uiteraard wel via bluetooth verbonden zijn met een smartphone of een smartwatch om met iemand te kunnen bellen. Alle technische functies voor het bellen via beengeleiding zijn in het armbandje verwerkt. De Sgnl kan ook fungeren als horlogebandje voor een smartwatch of een traditioneel horloge.  De Sgnl komt in 2017 op de markt en gaat rond de honderd euro kosten. 

Verbod omzeilen

De beengeleidingtechniek, waarbij trillingen tegen de schedel via de gehoorbeentjes in geluid veranderen, wordt al toegepast in hoorapparaten voor doven en slechthorenden en in koptelefoons. Het lijkt nu al de ideale mogelijkheid om het aanstaande verbod op telefoongebruik op de fiets te omzeilen.

Onderwerpen: INNOVATIE