Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Blog | Europees octrooi binnenkort ook geldig in … Cambodja | EP&C

Europees-octrooi-binnenkort-ook-geldig-in-Cambodja.jpgNee, er is niets mis met uw geografische kennis, wees gerust. Afgelopen januari hebben het European Patent Office (EPO) en Cambodja een overeenkomst getekend die het mogelijk maakt Europese octrooien uit te breiden naar Cambodja.

Europees octrooibureau ambitieus

Cambodja is niet het eerste land waarmee het EPO een dergelijke overeenkomst heeft gesloten. Ook Marokko, Moldavië, en Tunesië hebben een validatie-overeenkomst met het EPO. Het EPO spant zich al jaren in om in landen buiten de Europese lidstaten Europese octrooien gevalideerd te krijgen. Deze nieuwe mogelijkheid leidt in de landen zelf tot een verbetering van het innovatie-en investeringsklimaat.

Innovatieve bedrijven

Maar het biedt uiteraard ook kansen voor bedrijven die hun grenzen willen verleggen en Cambodja als een interessante markt zien. Het Aziatische land importeert jaarlijks aardolieproducten, textiel, auto's, groothandel-garen, sigaretten, elektrische communicatie-apparatuur en medicijnen. Voor innovatieve bedrijven die actief zijn in deze sectoren is het uitbreiden van hun Europees Octrooi extra interessant. Al zijn patenten op farmaceutische producten vooralsnog uitgesloten.

Steeds meer voordelen voor ondernemers

Wereldwijd raken octrooisystemen steeds meer geïntegreerd. Dat levert naast gemak ook financieel voordeel op. Niet iedereen realiseert zich dat, waardoor kansen blijven liggen.

De overeenkomst met Cambodja treedt in werking nadat de nationale wetgeving – waarschijnlijk in juli 2017 -  is aangepast.

Onderwerpen: OCTROOI, EUROPESE UNIE, WET- EN REGELGEVING