Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Blog | De meest gelezen blogs van de eerste helft van 2023 | EP&C

EP&C blog_loopfiets_prioriteitsrecht_kerstverlichting_2_Kolom_356x301De eerste helft van 2023 ligt alweer achter ons. Terwijl u misschien geniet van vrije tijd en de zon, zijn we bij EP&C druk bezig geweest om de meest gelezen blogs van de eerste helft van 2023 op een rijtje te zetten. We tellen af van 3 naar 1.

3 - Hoe een octrooi mijn kerstverlichting redde

Aan sommige gebruiksaanwijzingen heb je weinig. Dat ervaarde Rudi Riemens toen hij kerstverlichting aan zijn voordeur wilde bevestigen. Maar Rudi is niet voor één gat te vangen. Lees in zijn blog hoe hij dankzij een octrooi toch nog een prachtig verlichtte deur kreeg. 

2 -  Prioriteitsrecht: aan deze voorwaarden moet u voldoen om het te claimen

Het prioriteitsrecht is een belangrijke term in de octrooibranche. Dit is het recht dat u krijgt wanneer u als eerste iets bedenkt en er een octrooi op aanvraagt. Om prioriteitsrecht te krijgen, moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het blog van Nyske Blokhuis staat niet voor niets op de tweede plek van de bestgelezen blogs. Ze legt namelijk glashelder uit hoe de voorwaarden in elkaar zitten en waar u rekening mee moet houden. 

1 -  Van loopfiets naar trapfiets: zo werkt een dominant octrooi

Op nummer 1 staat dit blog van Kees Hollaar. Hij legt uit wat een dominant octrooi is en waar u aan moet denken als u een idee van een ander doorontwikkelt. Zo kunt u wel trappers aan fiets bedenken, maar misschien is er wel al iemand met een octrooi op de loopfiets. Daar kunt u dan niet zomaar omheen. Kees legt met het voorbeeld van een fiets uit wat u dan kunt doen en hoe u ervoor zorgt dat u geen inbreuk maakt op een octrooi. 

Iedere twee weken delen we de kennis van ons vakgebied met u via onze blogs. Dat blijven we ook in de tweede helft van het jaar weer met veel plezier doen. Zijn er specifieke onderwerpen waar u graag meer over wilt weten? Laat het ons weten

 

Onderwerpen: OCTROOI, ALGEMEEN