Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Blog | De meest gelezen blogs van 2023 | Octrooibureau EP&C

2023-12 EP&C top3_2_Kolom_356x301Stiekem is dit het blog waar onze octrooigemachtigden het meeste naar uitzien. Iedere twee weken verschijnt er namelijk een blog van een van hen over alles wat met intellectueel eigendom te maken heeft. Hoe mooi is het dan als blijkt dat zo’n blog veel gelezen wordt? In het eerste blog van het jaar, dit blog dus, maken we traditiegetrouw bekend welk blog u het afgelopen jaar het meeste aanklikte. Was u dit jaar vooral geïnteresseerd in inbreuk? Misschien toch het nieuwe unitair octrooi? Of gaat de omstreden crompouce met de winst aan de haal? We tellen af van drie naar één.

3. Van loopfiets naar trapfiets: zo werkt een dominant octrooi

Als u eenmaal een octrooi heeft, dan kan u niets meer gebeuren toch? Helaas niet. In dit blog legt Kees Hollaar uit dat veel innovaties te maken krijgen met een dominant octrooi. Dit is een innovatie die u nodig heeft om zelf te kunnen innoveren. Veel innovaties zijn namelijk een doorontwikkeling op iets dat al bestaat. Lees hier hoe u daar het beste rekening mee houdt, zodat u niet per ongeluk inbreuk maakt.

2. Failliet: dit gebeurt er met de octrooien

Wist u dat als uw bedrijf failliet gaat u zomaar uw octrooien of octrooiaanvraag kunt verliezen? Dit hoort namelijk bij de failliete boedel. Het is makkelijk te voorkomen, maar dan moet u dat wel goed regelen. Een brandend huis verzekeren kan niet. Doe het dus op tijd en zorgvuldig. Dat is de boodschap van het blog van Martijn Vermeulen op nummer 2.

1. Bakkers met cromme tenen: staat bedenkster crompouce in haar recht? 

De crompouce hield de gemoederen bezig in 2023. Het werd een van de meeste gegoogelde woorden van het jaar. Bij EP&C werd het blog van Thomas Remmerswaal over de geel-roze lekkernij de nummer 1 van meest gelezen blogs. De bedenkster van de crompouce bond het afgelopen jaar de strijd aan met bakkers die haar gebakje namaakten. Geen gekke zet, want ze heeft een modelrecht. Bakkers die dachten met een kleine wijziging in ontwerp of naam onder inbreuk uit te komen kunnen hierdoor wel eens ongelijk krijgen. Thomas schat in zijn blog in hoe groot deze kans is.

We hopen dat u door onze blogs in 2023 een beetje meer bekend bent geworden met ons prachtige vak. De eerste blogs voor het nieuwe jaar staan alweer klaar om gepost te worden. Ook in 2024 vertellen we u alles wat u “moet” weten over octrooien en intellectueel eigendom. Zijn er onderwerpen waar u graag meer over leest? Geef dan vooral uw tip aan ons door.

Schrijf u in voor onze update en u ontvangt twee wekelijks onze laatste blogs in uw mailbox. Zo bent u altijd op de hoogte en mist u niks!

Onderwerpen: TOP 3, OCTROOI, INTELLECTUEEL EIGENDOM