Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

De 3 meest gelezen blogs van het eerste halfjaar

# meest gelezen blogs van het 1e half jaar 2020Ook vakantie voelt dit jaar anders dan anders, maar we zijn toch echt alweer halverwege dit vreemde jaar. Het is zomer en dat betekent vergaderingen vanaf het dakterras, creatieve vakantieplannen én de traditionele terugblik op de meest gelezen blogs.

We werkten met EP&C weer aan een interessante reeks blogposts. Van actualiteiten tot tips en kennismakingen met medewerkers en cliënten. Dit platform blijft een mooie manier om onze kennis te delen en u mee te nemen in het reilen en zijlen van EP&C. De drie meest gelezen blogs van het eerste halfjaar zijn daar een mooi voorbeeld van.

1. PATENTEN HUAWEI LEGGEN BOM ONDER

5G Holger Seitz bespreekt in dit achtergrondartikel hoe octrooien op 5G-technologieën gevolgen hebben voor geopolitieke verhoudingen en wat u daar als consument van merkt. Een boeiend betoog dat tevens werd gepubliceerd in het vakblad Telecommagazine en TBM. Het lezen waard!

2. WAT IS EEN NIEUWHEIDS­­ONDERZOEK?

Bij elke octrooiaanvraag komt u in aanraking met een nieuwheidsonderzoek, een belangrijk document dat vaak vragen oproept. Daarom introduceerden we dit jaar de Leeswijzer Nieuwheidsonderzoek. Een overzichtelijke uitleg die helpt bij het maken van belangrijke keuzes rondom het aanvragen van een octrooi.

3. VAN INDUSTRIE OCTROOI­GEMACHTIGDE NAAR HET VRIJE BEROEP

Het vak van octrooigemachtigde is zo specifiek dat het voor een buitenstaander eendimensionaal kan lijken. Maar niets is minder waar! Collega Michiel Ras werkte jarenlang als gemachtigde bij een groot Nederlands bedrijf. Eind vorig jaar maakt hij de overstap van de ‘industrie’ naar een octrooibureau. Lees hier hoe zijn werk veranderde en wat voor nieuwe vaardigheden hij nu leert.

 

New call-to-action

Onderwerpen: OCTROOI, ALGEMEEN, PATENT, INNOVATIE, INTELLECTUEEL EIGENDOM