Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Blog | De 3 meest gelezen blogs van de eerste helft van 2022 | EP&C

Meest gelezen blogsBij EP&C delen we graag onze kennis over het prachtige octrooivak met u. Dat doen we bijvoorbeeld door onze blogs. Er is zoveel te weten over octrooien: actuele ontwikkelingen, interessante uitvindingen, bijzondere octrooien, slimme manieren om uw innovatie te beschermen. In de eerste helft van 2022 verschenen er maar liefst 17 blogs over intellectueel eigendom. Lees mee met de 3 best gelezen blogs van de eerste helft van 2022. We tellen onder tromgeroffel af van 3 naar 1.

3. Een maand in het leven van formalities officer Charlotte

Wist u dat onze octrooigemachtigden ondersteund worden door formalities officers? Zij zijn heel belangrijk, omdat ze er bijvoorbeeld op toezien dat alle deadlines gehaald worden en ze de administratieve ondersteuning bij een octrooiaanvraag voor hun rekening nemen.

Charlotte Gerkes startte begin 2022 als formalities officer bij EP&C en vertelt in dit blog over haar eerste indrukken. Van niets weten over octrooien tot ontdekken hoe leuk het is om als een van de eersten nieuwe uitvindingen voorbij te zien komen. Bent u zelf geschikt om formalities officer te worden? Doe de check in dit blog.

2. Startschot unitair octrooi en unitary patent court heeft geklonken

De belangrijkste ontwikkeling in ons vakgebied is momenteel de oprichting van het unitair octrooi en het unitary patent court. In dit blog legt Walter Hart uit dat het unitair octrooi een nieuw octrooi is, waarmee u in één keer uw innovatie in een groot deel van de EU beschermt. Dat is een belangrijke verandering als uw bedrijf te maken heeft met intellectueel eigendom. U krijgt een grotere geografische dekking tegen lagere kosten.

Ook de oprichting van het unitary patent court (UPC) draagt bij aan de vereenvoudiging van het octrooisysteem. Deze nieuwe Europese octrooirechtbank zal beslissingen nemen in geschillen over de nieuwe unitaire octrooien én in bepaalde gevallen over bestaande Europese octrooien. Benieuwd wat de veranderingen voor u inhouden en wanneer het unitair octrooi en de UPC een feit zijn? Lees het in dit blog van Walter Hart.

1. EP&C Patent Attorneys en IPecunia Patents gaan samen verder

Met stip op 1 staat het blog van Menno Ong over het samengaan met het Limburgse octrooibureau IPecunia Patents. Menno omschrijft de samenwerking in zijn blog als het cliché van een relatie vinden: als je niet op zoek bent, loop je iemand tegen het lijf. Door het samengaan van EP&C en IPecunia krijgen klanten de beschikking tot nog meer expertise, bijvoorbeeld in de chemie. Lees in het blog meer over het verhaal achter de samenwerking en wat dat u als klant oplevert.

Zijn er andere onderwerpen waar u brandende vragen over heeft? Laat het ons weten. Ook in de tweede helft van 2022 willen we u informeren en verrassen met boeiende blogs over intellectueel eigendom. Houd onze site en social media kanalen dus in de gaten.

Maar allereerst een hele fijne, zonnige zomer gewenst!

 

New call-to-action

Onderwerpen: OCTROOI, ALGEMEEN, PATENT, INNOVATIE, INTELLECTUEEL EIGENDOM