Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

De Lang nieuwe voorzitter OvO

De_Lang_nieuwe_voorzitter_OvO.jpgDe Orde van Octrooigemachtigden heeft in de persoon van Robbert-Jan de Lang een nieuwe voorzitter gevonden. Bij deze beroepsorganisatie zijn alle circa 550 octrooigemachtigden in Nederland aangesloten.

De Orde is naast een kennisvereniging ook partner voor overheid, onderwijs en bedrijfsleven als het gaat om bescherming van Intellectueel Eigendom. “Als Orde van Octrooigemachtigden waarborgen we dat onze leden niet alleen professioneel, maar ook klantgericht en integer werken”, aldus de nieuwe voorzitter.

Goede toekomst beroepsgroep

De Lang voorziet een goede toekomst voor het vak van octrooigemachtigde. “De vraag naar octrooigemachtigden groeit. Dat is niet zo verwonderlijk, want de technologische ontwikkelingen gaan niet alleen sneller, maar ze worden ook steeds complexer. Dit terwijl markten steeds meer globaliseren. Daar komt bij dat die innovaties en de bescherming ervan steeds directer samenhangen met de bedrijfsvoering en de strategie van bedrijven. We zijn dus steeds strategischer bezig en dat is ook iets wat we verder moeten integreren in de beroepsopleiding.”

Partner EP&C

Robbert-Jan de Lang is sinds 1997 octrooigemachtigde en sinds 2008 partner bij EP&C, een van de grotere octrooibureaus in Nederland. Na zijn studie Scheikunde werkte hij onder meer als octrooigemachtigde bij biotechnologiebedrijf KeyGene. Bij EP&C maakt hij als Nederlands en Europees octrooigemachtigde deel uit van het in life sciences gespecialiseerde team Boyle.

Onderwerpen: OCTROOIGEMACHTIGDE, OCTROOI