Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Blog | De meest gelezen blogs van 2021 | Octrooibureau EP&C

De meest gelezen blogs van 2021 We kijken met trots terug op het afgelopen jaar. Trots omdat we bij EP&C ondernemers konden helpen bij de bescherming van hun innovaties. En natuurlijk ook trots op de kennis over intellectueel eigendom die onze octrooigemachtigden deelden. Een mooie manier om dit te doen zijn onze blogs. Wist u dat zij dit jaar maar liefst 22 blogs schreven waarin ze kennis deelden die voor innoverende ondernemers interessant zijn? Lees mee met de blogs die het afgelopen jaar het beste gelezen werden. We tellen van 3 naar 1.

3. Wat zijn de kosten voor modelrecht in Europa en wat krijgt u ervoor terug?
Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. Reden genoeg voor Thomas Remmerswaal om er een blog aan te wijden. Modelrecht is een goede optie voor ondernemers waarbij octrooibescherming niet mogelijk is of die tegen te hoge kosten aanlopen. Met modelregistratie legt u de vormgeving van uw innovatie vast. De kosten zijn een stuk lager dan bij octrooieren en toch biedt het bescherming tegen inbreuk van andere partijen. Modelregistratie is dus zeker het overwegen waard.

2. Hoe maak je een patentaanvraag betaalbaar voor startups?
Octrooiaanvragen kosten nu eenmaal geld. En laat dat nu net voor startups vaak nog lastig voorhanden zijn. En dat terwijl een patent zorgt voor bescherming van de innovatie én maakt de startup interessanter voor investeerders. Toch kunnen startups het een en ander doen om de kosten te drukken. Bijvoorbeeld door zelf een nieuwheidsonderzoek te doen. Of door een internationale PCT-aanvraag in te dienen. Lees alle tips voor startups in het blog van Mark Jolink.

1. Unitair octrooi en UPC worden medio 2022 verwacht
We houden nog een kleine slag om de arm, maar de verwachting is dat medio 2022 een nieuw octrooisysteem in werking treedt; het unitair octrooi. In dit blog legt Walter Hart uit wat het unitair octrooi en UPC precies zijn. In een notendop betekent het dat verkrijgen en handhaven van een Europees octrooi eenvoudiger en goedkoper wordt. Daarbij is de geografische dekking ook nog eens relatief groot. Een flinke stap vooruit dus. Houd onze berichtgeving goed in de gaten. We laten het u weten als er nieuws te melden is.

Ook in 2022 blijven we onze kennis met u delen. Zijn er onderwerpen waar u graag meer over wilt lezen? Laat het ons dan vooral weten!

Krijgt u onze blogs nog niet per mail en wilt u dat wel graag? Op www.epc.nl kunt u zich inschrijven. En heeft u vragen? Op werkdagen is er in de middag ook altijd een octrooigemachtigde bereikbaar via de chat op onze site.

Onderwerpen: OCTROOI, ALGEMEEN, PATENT, INNOVATIE, INTELLECTUEEL EIGENDOM