Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Elkaars hand vasthouden ongeacht afstand

Elkaars_hand_vasthouden_ongeacht_afstand.jpg

De Frebble maakt het mogelijk om via internet, dus ongeacht de afstand, elkaars hand vast te houden. Dit draadloze computeraccessoire geeft met sensoren en motoren het in elkaars hand knijpen door via internet. Daarmee is het voor familie en geliefden een aardige aanvulling op videogespreksdiensten als Facetime en Skype.

Elkaar niet alleen zien en horen via internet, maar ook aanraken. Dat is de gedachte achter de Frebble, een uitvinding van de Nederlandse Fransman Frederic Petrignani. Hij bedacht het virtuele handje vasthouden toen hij in Nederland studeerde en zag dat veel medestudenten contact met het vaak verre thuisfront misten. De bedenker verwacht dan ook dat er belangstelling is voor het product bij militairen, expats, studenten en reizigers, maar ook bij ouderen of zieken in een tehuis of hospitaal. “We bestrijden eenzaamheid”, aldus Petrignani in zakenblad Sprout.

Haptische technologie

De Frebble maakt gebruik van haptische technologie, die bewegingen met gebruikers communiceert. In eenvoudige vorm zijn dat bijvoorbeeld trilfuncties van mobiele telefoons. De technologie maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk voor blinden om te surfen op internet. In de virtuele wereld van videogames worden steeds vaker haptische technieken toegepast.

Prototypes van de Frebble zijn met behulp van Kickstart-financiering en in samenwerking met de TU Delft ontwikkeld. Het apparaatje kost circa zeventig euro en wordt in de Verenigde Staten geproduceerd.

 

Onderwerpen: OCTROOI, ELEKTROTECHNIEK, INNOVATIE