Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Fietsen gaan ‘op kamers’

Fietsen_gaan_op_kamers.jpg

De Eco Cycle is een gerobotiseerde fietsenopslag in de vorm van een toren met een hoogte van ruim elf meter. Deze toren kan volautomatisch 204 fietsen opslaan. Daarmee kan het een oplossing zijn voor overlast door gestalde fietsen bij stations en in stadscentra.

De ronde fietstoren met een diameter van acht meter werkt zonder personeel. Een pasje geeft de fietser via schuifdeuren toegang, waarna een robotarm de fiets aanneemt. De robotarm zit vast aan een lift die om zijn as kan draaien. De robotlift parkeert de fiets in een vrij opbergvak, dat in feite niet meer is dan een stalen sleuf. De fiets ophalen gaat ook weer via het pasjessysteem. Sensoren houden de veiligheid van de gebruikers in het oog. Parkeren of ophalen van de fiets duurt slechts dertien seconden, claimt de producent.

Kantoorgebouw

De Eco Cycle is in Japan ontwikkeld en overgewaaid naar Londen, waar het eerste exemplaar inmiddels in bedrijf is. De fietstoren kan in de openbare ruimte worden geplaatst, maar bijvoorbeeld ook ondergronds in een appartementen- of kantoorgebouw. Het stallingsysteem is ook in een kleinere versie beschikbaar met een capaciteit van 58 fietsen.

Onderwerpen: Werktuigbouw, INNOVATIE