Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Iets buiten bereik meten? Ga digitaal met De Bagel

de_Bagel_Digitale_rolmaat_en_laser_in_een.jpgHet is een van de weinige gebruiksartikelen die nog niet gedigitaliseerd was, de rolmaat. Nu is er de Bagel, een digitaal meetlint met verschillende functies.

Het is een ideaal hulpmiddel voor klusser en vakman en het vervangt duimstok, liniaal, meetlat, meetlint en rolmaat. De Bagel combineert drie verschillende meetmethoden in wat nog het meest op een traditionele rolmaat lijkt.

Inspreken

Dat is meteen de eerste functie, die van rolmaat of meetlint. Een meting met een simpele draad uit de Bagel wordt digitaal geregistreerd. Via Bluetooth ontvangt de bijbehorende app het meetresultaat in de smartphone. De gebruiker kan het meetresultaat desgewenst ook inspreken in de Bagel. Dat is handig om aanvullende informatie over de meting vast te leggen.

Laserstraal

De tweede functie is die van het meetwieltje. Daarmee zijn afstanden op bijvoorbeeld gebogen of anders gevormde objecten te meten en te registreren. De derde meetmogelijkheid is die van de laser. Heel handig als je iets wilt meten waar je niet bij kunt. Tot een afstand van vijf meter meet de laserstraal secuur de lengte.

De Bagel is een uitvinding van de Zuid-Koreaanse startup Bagel Labs en kost 59 USD.

Onderwerpen: INNOVATIE