Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Meest gelezen blogs van de eerste helft van 2021

meest gelezen blogs Het eerste half jaar van 2021 ligt alweer achter ons. De temperaturen lopen langzaam op en de zomer lijkt nu toch voorzichtig door te breken. Sommige collega’s hebben nog een vakantie in het vooruitzicht, anderen kijken al terug op een periode van rust. Als ik terugblik op het afgelopen half jaar ben ik trots op wat we binnen EP&C bereikten. We werkten nog steeds thuis, maar toch lukte het ons om in verbinding met elkaar én met onze klant te blijven. Een mooi middel daarbij zijn ook onze blogs. Lees mee met de blogs die het afgelopen half jaar het meest werden gelezen. We tellen af van 3 naar 1.

3. Kun je een voetbaltruc octrooieren?

Deze titel spreekt natuurlijk tot de verbeelding. Niet gek dat het de derde plek op de lijst van best gelezen blogs veroverde. Maar zou het kunnen? Een octrooi op de Cruyf-turn of Marseille turn van Zidane? Spoiler alert: het is nog nooit geprobeerd. Het blog van Michiel Croes legt aan de hand van de voetballerij uit aan welke criteria een vinding moet voldoen om in aanmerking te komen voor octrooiverlening.

2. Mogelijke wetswijziging maakt octrooien aantrekkelijker voor MKB

Op nummer 2 staat het blog van Holger Seitz. Hij schrijft over de wijzigingsvoorstellen in de Rijksoctrooiwet. De voorstellen maken het octrooisysteem toegankelijker, waardoor de waarde van een Nederlands octrooi groter wordt. Lees in zijn blog ook over de andere voorstellen. De voorstellen zijn nog niet overgenomen. Hou de blogs van Michiel dus in de gaten voor het vervolg.

Denkt u het tromgeroffel er even bij? Met stip op nummer 1 staat het blog van Mark Jolink over een precair onderwerp: vrijuit praten over uw uitvinding.

1. Veilig kennis over uw vinding uitwisselen met een NDA, ja of nee?

In dit blog geeft Mark Jolink voorbeelden van een geheimhoudingsverklaring, oftewel een Non Disclosure Agreement (NDA). Een NDA biedt uitkomst als u wel open over uw uitvinding wil praten met mogelijke investeerders, maar niet het risico wil lopen dat ze de benen nemen met uw idee.

Ook in de tweede helft van 2021 blijven we u informeren, amuseren en hopelijk inspireren met nieuwe blogs over uiteenlopende onderwerpen binnen ons vakgebied. Is er een onderwerp waar u graag meer over wil lezen? Laat het ons weten!

Onderwerpen: OCTROOI, ALGEMEEN, PATENT, INNOVATIE, INTELLECTUEEL EIGENDOM