Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Uniek museum laat microben zien

Uniek_museum_laat_microben_zien.jpg

Micropia in Amsterdam is het eerste museum ter wereld dat de wereld van micro-organismen laat zien. Koningin Maxima opende het museum aan het nieuwe Artisplein onlangs met een onzichtbare handafdruk. Hieraan is twaalf jaar onderzoek en ontwikkeling voorafgegaan.

Micropia is behalve een museum ook een platform dat wetenschap en publiek verbindt. Daarmee sluit het aan bij het groeiende belang van biotechnologie en life sciences. Koninklijke DSM is een van de grondleggers van Micropia, tal van andere bedrijven en instellingen zijn eraan verbonden.

Kiss-o-meter

Bezoekers kunnen met behulp van een bodyscan een idee krijgen van de anderhalve kilo aan micro-organismen die zij in hun eigen lichaam meedragen. De kiss-o-meter laat zien hoeveel microben er worden overgedragen tijdens een zoen. Speciale kijkers tonen in 3D hoe micro-organismen bewegen, eten en zich voortplanten en een zogenaamde hydrochip laat zien welke voor het oog onzichtbare kiezelalgen in het water leven. Ook is er een expositie die toont in wat voor extreme omgeving extremofielen zich staande houden.

www.micropia.nl

Onderwerpen: LIFE SCIENCES, ALGEMEEN