Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Vliegende schotels serveren in restaurants Singapore

Vliegende_schotels_serveren_in_restaurants_Singapore.jpg

Drones gaan vanaf eind dit jaar voedsel serveren in de vijf restaurants van keten Timbre Group in Singapore. De vliegende schotels leggen voorgeprogrammeerde routes af in het restaurant en beschikken over technologie die  botsingen moet voorkomen. Ze zijn een antwoord op het nijpende gebrek aan arbeidskrachten in Singapore.

De vliegende obers zijn ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Infinium Robotics. Ze zien eruit als vliegende schotels en kunnen tot op de centimeter nauwkeurig schotels en drankjes rondbrengen. De gasten of obers kunnen de bestellingen dan zelf van de vliegende schotel pakken. Op die manier hebben de obers van vlees en bloed meer tijd om aan de gasten te besteden. De introductie van de vliegende serveersters vergt een miljoeneninvestering waar de Singaporese overheid royaal aan bijdraagt.

Vliegende koffiejuf

Vorig jaar demonstreerde het Amsterdamse bedrijvencentrum A-lab een soortgelijke vinding met de Coffee Copter. Dat is een drone die ontwikkeld is om koffie te serveren op de verschillende verdiepingen van kantoorgebouwen. Bestellingen voor de vliegende koffiejuf zijn via een app door te geven. Ook deze drones zijn voorzien van bewegingsdetectie en objectherkenning om ongelukken te voorkomen. Het concept is echter nog niet gereed om al op de markt te worden gebracht. .

 

Onderwerpen: ALGEMEEN, INNOVATIE