Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Marlies-Mulders-EP&C_portretten-groot_870x580px

“Mensen denken soms dat het vak heel juridisch en saai is, maar het is juist heel verfrissend en strategisch.”

Marlies Mulders vervulde vanaf 2018 bij EP&C op interim-basis verschillende managementrollen. In 2019 trad ze in dienst als adjunct-directeur en vanaf begin 2022 maakt ze officieel deel uit van het bestuur als Chief Financial Officer. De in Den Bosch geboren en getogen Marlies komt uit een gezin waarvan ze als eerste de kans kreeg om te studeren. Ze studeerde bedrijfseconomie aan de HEAO en werkte daarna als assistent controller, business controller, consultant en financieel directeur. Tussendoor rondde ze een studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit af. Na verschillende functies in het bedrijfsleven heeft Marlies nu haar plek bij EP&C gevonden.

“Tijdens mijn interim-opdrachten bij EP&C vroeg men me al wel eerder om in dienst te komen. Ik heb dat lang afgehouden, tot ik wist dat ik hier op mijn plek zou zijn. Ik voel dat gewaardeerd wordt wat ik als vrouw meebreng in een, overwegend door mannen geleid bedrijf, en dat heb ik niet overal zo ervaren. EP&C is een organisatie met zelfreflectie, dus als ik iets bespreekbaar maak, dan is er ruimte voor een goed en gelijkwaardig gesprek. Zo werken we samen aan een veilige en inclusieve werkomgeving.”

Het vakgebied spreekt Marlies aan, ook al werkte ze nog niet eerder met intellectueel eigendom. “Mensen denken soms dat het vak heel juridisch en saai is, maar het is juist heel verfrissend en strategisch. Octrooien in stand weten te houden, markten veilig houden, dat is hoog strategisch werk. En je zit met je neus bovenop allerlei uitvindingen. Dat is heel leuk.”

Onder de verantwoordelijkheid van Marlies vallen financiën, strategievorming en organisatieontwikkeling. Momenteel is ze vooral actief om het HR-beleid te moderniseren. “We willen van beoordelen naar ontwikkelen. Tijdens mijn werk in consultancy heb ik veel geleerd over hoe je persoonsgericht mensen verder helpt in hun ontwikkeling. Die kennis wil ik graag bij EP&C inzetten. Daarnaast wil ik dat EP&C een bekende en gerenommeerde werkgever op ons vakgebied wordt. Dat ze op juridische hbo’s en universiteiten weten: we moeten bij EP&C zijn.”